رادیولوژی باریوم سوآلو (مری) در غرب تهران

مری در واقع یکی از اعضای مهم و حیاتی بدن می باشد که به صورت لوله ای شکل می باشد و وظیفه آن این است که غذا را از حلق به معده برساند. در علم پزشکی طول لوله مری را 25 سانتی متر تشخیص داده اند و بیشترین بخش مری در قفسه سینه می باشد. همانطور که می دانید اعضایی که در مسیر حلق تا معده قرار دارند در صورت رعایت نکردن اصول غذا خوردن و آشامیدن (نوشیدنی های داغ)، همچنین در تماس با مواد و گاز های شیمیایی یا اسیدی به صورت طولانی مدت باعث می شود به مرور زمان فرد دچار بیماری های مری و معده شود. ضمن اینکه افراد در زمان هایی که مشکل بلع را دارند و درد شدیدی در ناحیه قفسه سینه احساس می کنند نشانه هایی است از ابتلای مری به بیماری خاص.رادیولوژی باریوم سوآلو جام جم شهریار که یکی از مجهزترین و پیشرفته ترین دستگاه های تصویر برداری می باشد به متخصصان این امکان را می دهد برای عکس برداری رنگی از مری بتوانند با دقیق ترین تصاویر با کیفیت در کوتاهترین زمان رادیوگرافی مری را انجام دهند.

تشخیص بیماری هایی که فرد از درون ناراحتی هایی دارد و به غیر از علائمی ظاهری مانند کم کردن ناگهانی وزن، رنگ پریدگی، ضعف جسمانی و غیره در گذشته بسیار دشوار تر بود. به مرور زمان با گسترش تکنولوژی و فناوری، دستگاه های تصویر برداری پیشرفته ای روی کار آمد تا با کمترین مقدار اشعه بتواند انواع بیماری و حتی سرطان را تشخیص دهد.

با مرکز تصویر برداری پزشکی جام جم همراه باشید تا تمامی خدمات ما در شهرستان جام جم شهریار، بهتر و بیشتر آشنا شوید.

باریوم سوآلو چیست؟

باریوم سوآلو چیست؟

باریوم سوآلو (Barium swallow) چیست؟

باریوم یا باریم برای بررسی کردن دقیق سیستم روده و معده که خود از اعضای دیگری مانند روده کوچک و روده بزرگ، معده، مری تشکیل شده، مورد استفاده قرار می گیرد. برای انجام آزمایش رادیولوژی باریوم سوآلو از یک سوسپانسیون به نام سولفات باریوم (سوسپانسون به دارویی گفته می شود که به صورت پودر می باشد و باید برای استفاده از آن ابتدا در آب حل شود) استفاده می کنند.

باریوم محلولی است طبیعی که در تمام عکسبرداری ها به صورت سفید رنگ مشاهده می شود. اصلی ترین کار باریوم این است که دیواره های مجرای گوارشی را بپوشاند. از سوسپانسیون سولفات باریوم برای پوشش مجراهای دیگر استفاده کرده تا به راحتی بتوانند تصاویر را مشاهده کنند.
این آزمایش به کمک دستگاه فلوروسکوپی و فیلمهای spot انجام می شود که بیمار قبل از انجام دادن این آزمایش باید آمادگی های لازم را داشته باشد.

بیمار باید قبل از اقدام به آزمایش رادیولوژی باریوم سوآلو جام جم شهریار که یکی از مجهزترین و پیشرفته ترین دستگاه های تصویر برداری می باشد به متخصصان این امکان را می دهد برای عکس برداری رنگی از مری بتوانند با دقیق ترین تصاویر با کیفیت در کوتاهترین زمان رادیوگرافی مری را انجام دهند. حتما به پزشک اطلاع دهد که به بیماری های خاصی مانند صرع و دیابت مبتلا نمی باشد، همچنین اگر فرد آزمایش دهنده دچار یبوست می باشد حتما از قرص های مسهل استفاده کند.

آزمایشات باریوم سوالو (مری) به چهار دسته تقسیم می شوند

Barium swallow -1

از آزمایش رادیولوژی باریوم سوآلو برای تست و بررسی کردن مری و گلو کاربرد دارد و بیمار باید حدودا 4 ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشد. در هنگامی که بیمار زمانی را صرف نوشیدن باریم به صورت ایستاده می کند عکس هایی در موقعیت های مختلف از فرد گرفته می شود و این آزمایش در نهایت 30 ذقیقه طول می کشد.

آزمایش باریوم سوآلو در تهران

آزمایش باریوم سوآلو در تهران

Barium Meal -2

از روش barium meal برای معده و اثنی عشر کمک می گیرند و بیمار باید 4 ساعت قبل ناشتا باشد و در برخی مواقع این آزمایش به دنبال باریوم سوالو انجام می شود. معمولا برای آرام کردن درد بیمار به فرد آمپول های آرامبخش تزریق می کنند. رادیولوژیست برای اینکه معده وسیع شود باریوم و گاز را با یکدیگر مخلوط می کند و به بیمار می دهند تا آن را بخورد.
بعد از اینکه مایع خورده شد بیمار باید دراز کشیده تا بخش های مختلف معده و اثنی عشر به هنگام تصویر برداری کاملا مشخص شود. مدت زمان این آزمایش نهایتا 20 دقیقه می باشد.

آزمایش باریوم میل

آزمایش باریوم میل

Barium Follow Through –3

برای مشخص کردن نوع مشکلات روده کوچک از این آزمایش استفاده می کنند و 12 ساعت قبل از انجام آزمایش فرد باید ناشتا باشد. در ابتدای این آزمایش 2 یا 3 لیوان از باریوم باید نوشیده شود و به سمت پهلوی راست خوابیده تا مواد باریم به سرعت از معده خالی شود و به روده بزرگ برسد.
در طول مدت زمانی که عکس هایی از بیمار گرفته می شود مسیر هایی که از مواد باریوم پر شده اند مورد بررسی و مطالعه پزشک قرار می گیرد. ممکن است پزشک با دست و فشار سطحی که به معده وارد می کند قصد داشته باشد تا باریوم را به جریان بیندازد. مدت زمان برای انجام این آزمایش بین 2 الی 4 ساعت متغیر است که کاملا بستگی به موقعیت بیمار دارد.

آزمایش باریوم تروت

آزمایش باریوم تروت

Barium Enema -4

برای بررسی کردن وضعیت روده بزرگ یا همان کولون ها از روش Barium Enema استفاده می کنند که صد البته در این روش باید روده های بیمار کاملا تخلیه شده باشد. برای انجام این آزمایش بیمار به پهلو دراز می کشد و یک عدد تیوپ پلاستیکی
که از بافت بسیار نرمی هم تشکیل شده است وارد رکتومی می شود.
سپس توسط همان بالن کوچکی که بر روی تیوپ قرار دارد باد شده تا باقی مانده باریوم در کولون ها تخلیه شود و در جای خودش نیز ثابت بماند. با کمک محلول باریم بیمار در موقعیت های مختلفی دراز می کشد تا تمام روده بزرگ به این مواد آغشته شود.
بعد از این عملیات نوبت به پمپ کردن هوا به داخل روده بزرگ می رسد که برای عکسبرداری لازم است. بیمار در این آزمایش باید به مدت 45 دقیقه صبر داشته باشد تا رادیولوژیست بتواند عکسبرداری را با دقت بالا انجام دهد.

آزمایش باریوم انما

آزمایش باریوم انما

باریوم سولفات و آزمایشات مختلف آن توسط رادیولوژی باریم سوآلو در غرب تهران به شما عزیزان معرفی شد تا بتوانید اطلاعات مختصری راجع به این قبیل آزمایش ها داشته باشید.
در ادامه مطلب به شما اطلاعات بیشتری در مورد مرکز تصویر برداری پزشکی جام جم ارائه خواهیم کرد ابتدا بهتر است با نکاتی که یک بیمار باید قبل از انجام این آزمایشات رعایت کند را بدانید.

کارهای لازم قبل از اقدام به انجام آزمایش رادیولوژی باریوم سوآلو (مری)

  1. به مدت 4 الی 12 ساعت طبق نظر پزشک بیمار باید ناشتا باشد (پرهیز از خوردن هر گونه مواد غذایی و نوشیدنی
  2. استفاده کردن از هر گونه دخانیات ممنوع می باشد چرا که باعث افزایش ترشحات می شود.
  3. اگر احیانا بیمار از داروهای خاصی استفاده می کند قبل از انجام آزمایش و حتی بعد از آن هم نباید استفاده کند به خصوص قرص های که آنتی اسیدی هستند.

مراقبت های بعد از آزمایش رادیولوژی مری

  1. بعد از اینکه آزمایشان بیمار به طور کامل انجام شد بیمار باید مایعات زیاد مصرف کند تا دچار یبوست نشود.
  2. ممکن است بعد از یک الی دو روز مدفوع بیمار به رنگ سفید باشد که موردی ندارد و جای هیچگونه نگرانی نیست.
  3. انجام این آزمایش ها به خانم های باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
  4. افرادی که دچار انسداد در مجرای گوارشی هستند هم نمیتوانند این آزمایشات را انجام دهند.
مراقبت های بعد از رادیولوژی مری

مراقبت های بعد از رادیولوژی مری

رادیولوژی باریوم سوآلو (مری) در غرب تهران – جام جم شهریار

مرکز تصویربرداری پزشکی جام جم شهریار مجهز به دقیق ترین و پیشرفته ترین دستگاه های روز دنیا می باشد که تصاویر را با بالاترین کیفیت و وضوح می گیرد ضمن اینکه این دستگاه ها کمترین اشعه را به بدن بیمار وارد می کنند. سرعت بالایی که این دستگاه ها دارند کمک می کنند تا بیمار زمان کمتری را در حین گرفتن آزمایش صرف کند مگر اینکه وضعیت حاد باشد و لازم باشد تا زمان بیشتری را برای آزمایش تحمل کند.

دستگاه های فوق تخصصی که در مرکز تصویر برداری جام جم شهریار وجود دارند تصاویر را با دقت بسیار بالایی تهیه می کند و این امکان را به پزشک می دهد تا بتواند به راحتی بزرگنمایی تصویر را داشته باشد و دقیق ترین جواب ممکن را به دست آورد. این پیشرفته بودن دستگاه ها به پزشکان کمک می کند تا برای دوره پیشگیری، تشخیص نوع بیماری و یا درمان بیماری مورد نظر، بتوانند تصمیمات درست تری را اتخاذ کنند.

موسس مرکز تصویر برداری جام جم کیست؟

شهریار در غرب استان تهران می باشد. رادیولوژی باریوم سوآلو جام جم شهریار به خوبی توانسته خدمات خود را به افراد ارائه دهد و از دهه 80 با هدف اینکه بتواند خدمات تصویربرداری پزشکی را رشد و توسعه دهد شروع به فعالیت کرده است.این مرکز توسط دکتر جواد زارع مهرجردی بنیان شده است که امروزه یکی از مجهز ترین مراکز تصویربرداری کشور می باشد.

دکتر جواد زارع مهرجردی متولد سال 1346، فوق تخصص ام آر آی و سی تی اسکن از بیمارستان سنت توماس لندن هستند. فوق تخصص اینترونشن از دانشگاه تهران و بیمارستان امام خمینی (ره) تهران، فوق تخصص برست ایمیجینگ از دانشگاه تهران،پزشک نمونه، مشاور انتظامی و عضو هیات تجدید نظر سازمان نظام پزشکی کشور می باشند.
مرکز تصویربرداری هسته ای جام جم شهریار به صورت یک شرکت سهامی خاص مدیریت می شود و اعضای هیئت مدیره آن همگی از افراد سرشناس هستند. موسس مرکز تصویربرداری هسته ای جام جم – شهریار ارائه خدمات به ساکنین غرب تهران، توجه به قشر ضعیف و کم درآمد منطقه را یکی از دلایل انتخاب شهرستان شهریار برای انجام فعالیت های پزشکی دانسته است.

لیست بیمه های مقبول در مرکز تصویر برداری جام جم

بهتر است بدانید این مرکز طرف قرار داد با تمامی بیمه ها می باشد. بیمه تامین اجتماعی، بیمه ایرانیان، بیمه های تکمیلی مانند بیمه ایران، بیمه آتیه سازان، ملت و غیره. مرکز تصویر برداری پزشکی جام جم دارای بخش های ام آر آی، سی تی اسکن، رادیولوژی، ماموگرافی، تراکم استخوان، سونوگرافی، پزشکی هسته ای است.
همچنین در مرکز باریوم سوآلو (مری) غرب تهران- جام جم شهریار نیز اسکن بخش های مختلف بدن مانند قلب، شکم و تیروئید، ام آر آی داینامیک پروستات، تصویر برداری از غدد بزاقی، سونوگرافی های مرحله ای جنین، انواع بیوپسی ها (بافت برداری)، ماموگرافی، تصویر برداری رنگی از قلب تماما انجام می شود.

در حین شیمی درمانی هم کمک درمانی به بیماران می شود. به عنوان مثال برای درمان تومورهای کبدی می توان با روش های جدیدی تومور را می سوزانند و از بین می برد و یا آبسه را تخلیه کرده و مسیر درمان را بسیار راحت تر می کند.