ام آر آی سینه چیست؟
روش تصویربرداری MRI یک روش غیرتهاجمی و اغلب بدون درد بوده که به پزشک در تشخیص بیماری و انتخاب روش درمان مناسب کمک می کند. تصویربرداری ام آر آی از یک میدان مغناطیسی – امواج رادیویی و کامپیوتر برای خلق تصاویری با جزئیات کامل از یک ارگان – بافت نرم – استخوان و دیگر ساختارهای بدن استفاده میکند و تصویر حاصل را میتوان در مانیتور کامپیوتر مشاهده کرد.
جزئیات ریز و تصاویر دقیق MRI به پزشک اجازه میدهد تا برخی اعضا را بهتر بررسی نموده و قطعاً بیماریهایی که به وسیله سایر روش های تصویربرداری مانند سونوگرافی و سی تی اسکن به خوبی تشخیص داده نمی شوند با این روش به موقع تشخیص و اقدامات لازم را برای درمان صورت میگیرد.
MRI سینه اطلاعات بسیاری را در اختیار پزشک می گذارد ولی جایگزینی برای ماموگرافی و سونوگرافی سینه نیست. MRI ابزاری نسبتا کامل تر برای کشف و تشخیص و نیز درجه بندی سرطان سینه و سایر ابنورمالی های سینه میباشد.
به کارگیری ام آر آی در کنار سایر روشهای تصویربرداری کمک شایانی به کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان سینه نموده است.
موارد استفاده از ام آر آی سینه:
- ارزیابی دقیق تر ابنورمالری هایی که توسط ماموگرافی کشف شدهاند.
- تشخیص اولیه سرطان سینه که توسط دیگر روش ها صورت نمی پذیرد، به ویژه در خانمهایی که بافت سینه ای متراکم و خطر بالای ابتلا به سرطان را دارند و سابقه سرطان سینه در خانواده
- روش غربالگری مناسبی است برای خانمهای که ایمپلنت یا اسکاری در بافت سینه خود دارند که میتواند تشخیص با ماموگرافی را دشوار و مختل سازد.
- تشخیص بین بافت اسکار و بافت تومور
- تشخیص تومورهای متعدد در سینه
- تصمیم گیری در خصوص سرطان هایی که با ماموگرافی و سونوگرافی تشخیص داده شده و به سایر نقاط بافت سینه یا به دیواره قفسه سینه سرایت کرده باشد
- تصمیم گیری در خصوص میزان انتشار سرطان پس از نمونه برداری و یا برداشتن گره های لنفاوی
- تشخیص میزان تاثیر شیمی درمانی در بیماری سرطانی
آمادگیهای لازم برای انجام این آزمون :
آمادگیهای لازم برای این آزمون شامل آمادگی های معمول تصویربرداری ام آر آی می باشد.
آمادگیهای از قبیل:
پوشیدن گان
به همراه نداشتن وسایل اضافی مانند جواهرات، ساعت، کارت های خرید، سمعک، سنجاق سر، دندان مصنوعی و غیره
در بیشتر موارد آزمون برای بیمارانی که ایمپلنت های فلزی دارند بی خطر و بدون بروز مشکل انجام می گیرد به استثنای تعداد معدودی از ایمپلنت ها، لذا بیمارانی با ایمپلنت های زیر نمیتوانند MRI انجام دهند و وارد محدوده ام آر آی شوند:
1- باتری قلبی
2- ایمپلنت حلزونی گوش
خانم های باردار و خانم هایی که احتمال بارداری در مورد آنها وجود دارد باید موضوع را با تکنولوژیست یا پزشک خود در میان بگذارند زیرا هنوز تاثیرات ام آر آی بر جنین در زیر ۳ ماه مشخص نیست.
در صورتی که بیمار از قرار گرفتن در فضای تنگ احساس ترس و دلهره داشته باشد باید به کارشناس اطلاع دهد.
با توجه به نیاز تزریق داروی MRI در MR ماموگرافی بیمار حداقل ۴ یا ۵ ساعت باید ناشتا بوده در صورت آلرژی به بعضی از غذاها – پنی سیلین یا داشتن بیماری هایی مانند آسم به کارشناس اطلاع داده شود.